Καθαρισμός της μηχανής του καφέ
στο σπίτι ή το γραφείο

        Γνωρίζετε ότι ο καθαρισμός της μηχανής του καφέ παίζει σημαντικό ρόλο στην γεύση του καφέ στο φλυτζάνι μας; Αυτό ισχύει για όλες τις οικιακές μηχανές είτε χρησιμοποιούν αλεσμένο καφέ ή κάψουλες ή pods.

Υπάρχει όμως και άλλος ένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να γίνεται τακτικός καθαρισμός, καθώς έτσι θα βοηθήσουμε ώστε να επεκταθεί η διάρκεια ζωής της μηχανής μας.

Στα καφέ όπου η ημερήσια παραγωγή καφέ και ροφημάτων είναι μεγάλη ο καθαρισμός γίνεται καθημερινά.

Κάθε πότε πρέπει όμως να καθαρίζουμε την μηχανή του καφέ που έχουμε στο σπίτι ή στο γραφείο μας; Αυτό εξαρτάται από την χρήση που κάνουμε καθώς και την ποιότητα του νερού που χρησιμοποιούμε.

Καλό είναι να ακολουθούνται οι οδηγίες του κατασκευαστή της εκάστοτε μηχανής όσων αφορά τον καθαρισμό της και σίγουρα δεν πρέπει να το αμελούμε ειδικά αν θέλουμε να έχουμε καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.

Κάψουλες καθαρισμού για μηχανές Nespresso

Βρείτε το εδώ

Urnex Liquid Dezcal Home Υγρό Καθαριστικό Αλάτων

Βρείτε το εδώ

        Ο καθαρισμός της μηχανής περιλαμβάνει καθαρισμό του δοχείου νερού από τυχόν άλατα, αλλά και του εσωτερικού (σωληνώσεων)  και του Porta filter (φίλτρο στο οποίο τοποθετείτε ο αλεσμένος καφές), ενώ στις μηχανές καφέ για κάψουλες ή pods πρέπει να καθαρίζεται το δοχείο εκχύλισης και ο εκροέας.

Για να καθαρίσουμε την μηχανή για κάψουλες τύπου nespresso υπάρχει ένα ειδικό καθαριστικό σε μορφή κάψουλας. Συνήθως συστήνετε η χρήση του μία φορά την εβδομάδα, αλλά αυτό εξαρτάται πάντα από την χρήση. Θα βρείτε συσκευασία που περιέχει πέντε κάψουλες καθαρισμού για μηχανές τύπου nespresso εδώ.

Κάντε κλικ στον σύνδεσμο εδώ για να δείτε τα διαθέσιμα προϊόντα για τον καθαρισμό της μηχανής σας και μην ξεχάσετε να τα προσθέσετε στην επόμενη παραγγελία σας.

www.coffeeunion.gr