Πώς να αποφευχθεί το σπάσιμο.

Το Ecoffee Cup είναι κατασκευασμένο από φυσικά υλικά και είναι αρκετά ανθεκτικό, κατάλληλο για καθημερινή χρήση με ζεστά ροφήματα. Είναι κατάλληλο για το πλυντήριο πιάτων (στο πάνω ράφι) και είναι επίσης κατάλληλο για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες. Με κατάλληλη χρήση, θα μπορέσει να διαρκέσει χρόνια. Ωστόσο, δεν είναι άθραυστο.

Για να αποφύγετε τη θραύση, αποφύγετε να πιέζετε το Ecoffee Cup σας σε πολύ στενούς χώρους μέσα σε τσάντες, και αποφύγετε όσο γίνεται την πτώση του (ειδικά σε σκληρές επιφάνειες). Αποφύγετε να βάζετε βραστό νερό απευθείας σε αυτό αν το έχετε αποθηκεύσει σε πολύ κρύο περιβάλλον. (Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να είναι χρήσιμο να προθερμαίνετε το Ecoffee Cup ρίχνοντας μικρή ποσότητα ζεστού νερού στο εσωτερικό πριν από το γεμίσετε πλήρως).

 

Πώς να διατηρήσετε το Ecoffee Cup καθαρό

Συστήνεται ο καθαρισμός του να γίνεται στο πλυντήριο πιάτων, στο πάνω ράφι, καθημερινά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεχωρίσει το καπάκι και το χερούλι και τα τοποθετείτε ξεχωριστά στο πλυντήριο πιάτων.  Μπορεί να πλυθεί και στο χέρι με ζεστό σαπουνόνερο (ειδικά σε περιοχές με σκληρό νερό).

 

Μερικές απλές συμβουλές για να κρατήσετε το Ecoffee Cup καθαρό:

  • Αποφύγετε να αφήνετε το Ecoffee Cup για αρκετό διάστημα με υπολείμματα από καφέ η τσάι, καθώς αυτό μπορεί να αφήσει σημάδια (σκούρα δαχτυλίδια).
  • Η τανίνη από ορισμένα είδη τσαγιού είναι πολύ χρωστική. Ωστόσο η χρώση δεν επηρεάζει τη μυρωδιά ή τη χρηστικότητα του Ecoffee Cup.

Βεβαιωθείτε ότι το Ecoffee Cup είναι καθαρό πριν το χρησιμοποιήσετε.

 

Αποφυγή και αφαίρεση οσμών.

Λόγω της φύσης των υλικών που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία του Ecoffee Cup, δεν θα έπρεπε να αναπτύσσει ή να διατηρεί οσμές κατά τη διάρκεια της ζωής του, ανεξάρτητα από τα ροφήματα που τοποθετούνται μέσα σε αυτό. Ωστόσο, καθώς η σιλικόνη είναι χημικά αδρανής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν εκπέμπει οσμές, μπορεί να απορροφήσει οσμές από το περιβάλλον.

Μερικές απλές συμβουλές για να διατηρήσετε το Ecoffee Cup χωρίς οσμές.

  • Αποφύγετε το πλύσιμο ή την αποθήκευση του καπακιού σιλικόνης μαζί με πλαστικό, ανοξείδωτο χάλυβα ή μαζί με αντικείμενα που έχουν έντονη οσμή, καθώς μπορεί να απορροφήσει οσμές.
  • Αποφύγετε τη χρήση αρωματικών ταμπλετών στο πλυντήριο πιάτων καθώς η σιλικόνη μπορεί να απορροφήσει τη μυρωδιά.
  • Σε περίπτωση που απορροφήσει οσμές μπορείτε να φτιάξετε μία πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και να την απλώσετε πάνω στην επιφάνεια και να την αφήσετε ένα ολόκληρο βράδυ.